YouTube Canlı Yayın Nasıl Açılır - En iyi Canlı Yayın Açma Aracı Nedir?

YouTube Canlı Yayın Nasıl Açılır - En iyi Canlı Yayın Açması Programı Nedir?


Yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bugün sizlere son zamanlarda çok merak edilen fakat bir türlü net bir sonuç alınamayan YouTube'da canlı yayın nasıl açacağınızı tüm detayları ve püf noktaları ile anlatacağım. Canlı yayın açmak için kullanacağını canlı yayın aracı uygulama OBS stüdyodur. O 1 ye süt giriyor indirmek için ilk olarak Google'a veya arama motoruna girelim. Arama motoruna giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen arama yerine OBS stüdyo indir diyerek aratmaya devam edelim. ardından o bil stüdyonun kendi web sayfalarına girdikten sonra karşınıza gelen ekranda Windows, Apple ve Linux gibi işletim sistemlerini göreceksiniz. İşletim sisteminde hangisini kullanıyorsanız onu seçin. 


Genel olarak çoğu kişi işletim sistemi olarak Windows kullandığından dolayı vereceğimiz örneği Windows işletim sisteminden verelim. Windows'u seçtikten sonra 32 veya 64 bit sürümlerinden hangisini kullanıyorsanız onu seçin. Ardından ilerle  diyerek obs stüdyoyu indirebilirsiniz. Kurulum kısmı zaten kolay olduğundan dolayı sil da rahatlık ile yapabilirsiniz. Uygulamayı kurduktan sonra sizler için obs stüdyo'nun en önemli özelliklerden bazılarını sizler için detaylı bir şekilde anlatacağım. O bir stüdyo sayesinde YouTube'dan çok rahat ve kolay bir şekilde açabilirsiniz.


YouTube'de Canlı Yayın Nasıl Ayarlanır?

İlk olarak YouTube'da nasıl canlı yayın açacağınızı sırası ile anlatmaya başlayalım. YouTube olması veya YouTube'un web sayfasından stüdyoya girelim. YouTube stüdyo girdikten sonra canlı yayın aç kısmına tıklayıp devam diyelim. YouTube stüdyo ayarlarından canlı yayın ayarlarına girelim ve karşınızda gelmiş olan ekranda yayın planlı kısmına tıklayalım. 


Planlama kısmına girdikten sonra karşınıza bazı boşluklar ve yerler gelecektir. Yani mesela YouTube'da canlı yayın açarken başlığınız zaman eğer YouTubede başlığınız olmasını istiyorsanız başlık ayarlama kısmından ayarlayabilirsiniz. Bütün bunların yanında canlı yayın yapacağınızı kişilerin özel olmasını istiyorsanız kısmından seçin. Yani kimler açık olmasını istiyorsanız herkese açık veya özel olarak ayarlayabilir sadece belirlediğiniz kişi veya herkese yayın açabilirsiniz.


Karşılık en ekranda üzeri üyelere canlı yayın açmak istediğiniz zaman bu özelliği seçerek açabilirsiniz. Bütün bunların yanında canlı yayın için küçük resim eklemek istediğiniz zaman çektiğiniz konsept ile alakalı bir küçük resim oluşturarak daha fazla izlenme alabilirsiniz. İnsanlar genel olarak beğenmedikleri şeyleri yapmadığından veya görmediğinden dolayı göze bir konsepte uygun güzel bir küçük isim oluşturarak canlı yayınlara daha fazla kişi çekebilirsiniz. Ardından yayın ayarları kısmını kaydettikten sonra karşınıza yayın anahtarı gelecektir. Yayın anahtarını kopyalayıp obs stüdyodaki yerine girebilir ve yapıştırarak canlı yayın açabilirsiniz. 


Fakat unutmayın ki yayın anahtarını doğru ve eksiksiz bir şekilde kopyalamanız gerekmektedir. Yanlış kopyalayıp OBS stüdyoda bulunan yayın anahtarı kısmına girip yapıştırdığınız zaman youtube'da canlı yayın açamayacaksınız. Bu yüzden yayın anahtarını doğru bir şekilde kopyaladığınızdan emin olmalısınız. 


YouTube Yayın Anahtarı Nereye Yapıştırılır?

Yayın anahtarına obs stüdyoya yapıştırmak için ilk olarak uygulamaya giriş yapalım. Uygulamaya giriş yaptırdıktan sonra YouTube stüdyodan kopyalamış olduğunuz yayın anahtarını obs stüdyonun ayarlar kısmına girerek yayın anahtarı bölümüne yapıştırabilirsiniz. Fakat şunu unutmayın ki giyin açmadan önce yayının olup olmadığını yani herhangi bir sıkıntı olmadığından Emin olduğunuz zaman rahatlık ile YouTube'de canlı yayın açabilirsiniz.


Youtube yayın açarken hangi programlar kullanılır yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla youtube ile ilgili bilgi almak için arama kısmına "Youtube" yazdığınız zaman youtube ile iligli pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski