Telefon Wifi Bağlı Ama İnternet Yok Hatası Çözümü 2022 (Güncel Çözüm)

Telefon Wifi Bağlı Ama İnternet Yok Hatası Çözümü

Yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bugün sizlere telefon wi-fi'ye bağlanmıyor hatasını nasıl çözeceğinize dair tüm soruları ve çözüm yollarını detayları ile sizlere vereceğim. Genellikle eski telefonlarda görünen telefon wi-fi'ye bağlanmıyor hatası moralleri bozmuş olsa da çözümü aslında çok kolay olduğundan dolayı rahatlık ile sorunu çözebilirsiniz. 


Fakat unutmayın ki ilk olarak sorunun telefonda mı yoksa wi-fi'demi olduğunu anlamınız gerekmektedir. Bunu da yanınızda bulunan başka bir telefonu kullanarak internetin çekip çekmediğini bakabilirsiniz. Eğer sorun Wifideyse neler yapmaları gerektiğini anlatmaya başlamadan önce hata yapmamak için yazımızı atlamadan dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederim.


Telefon Wifi Bağlanmıyor :

Sorun wi-fi'de olduğunu anladığınız zaman ilk olarak modemin üzerinde bulunan kablosuz ağ ışığı yanıyorsa ama bilgisayarda veya telefonda internet bağlanmadı zaman ilk olarak modemi tamamı ile kapatıp tekrardan açın. Bunu yapma sebebininiz ise cihazın içinde bulunan bellek temizlenir ve bunun yanında arka planda çalışan sorunlar giderildiğinden dolayı ilk olarak bu yöntemi deneyin. Bu yöntem çoğu zaman işe yaradığından sorunu kolaylık ile çözebilirsiniz.


Telefon wi-fi'ye bağlanıyor fakat internet yok sorunu son zamanlarda korona virüs yüzüne artan internet kullanımı sebebiyle bazı ağlarda internet bağlantısı var gibi gözükse de internet ile çalışan herhangi bir uygulamaya veya arama motoruna girildiği zaman internet yok hatası ile karşılaşılıyor.


Wifi Bağlanmıyor Nasıl Çözülür?

İlk olarak modeminizin kablosunun bağlı olup olmadığını kontrol edin. Bazen modeme gelen internet kablosunda hafif de olsa kopma olduğu zaman internetiniz çekmeyebilir. Bunun yanında kablosuz yönlendirici her internete bağlı değilse yüksek bir ihtimal ile bağlantı problemi yaşayacaksınız. Bunu anlamak için başka bir cihazda aynı ağı bağlamayı denediğiniz zaman sorun olup olmadığını kontrol edin.


Eğer başka bir cihazda denediğiniz zaman tekrardan bağlanmıyorsa büyük bir ihtimal ile sorun kablosuz yönlendiricinizde olabilir. Bu sorunu çözmek için Ethernet kablosuna baktıktan sonra tekrardan aynı hatayı verip olmuyorsa Ethernet kablosunu değiştirip deneyebilirsiniz.


Telefon Wifi Çekmiyor Ne Yapılması Gerekiyor? 

Vermiş olduğumuz iki yöntem de olmadıysa zamanım doğru olup olmadığını kontrol edin. Çünkü bazen tarih ve saat eşleşmesinde yanlış olduğu zaman bağlantı sorunlarına yol açabileceğinden dolayı kontrol etmenizde fayda olacaktır. Genellikle tarih ve saat ayarları otomatik olarak ayarlanıyor ama bazen teknik sorunlar sebebiyle veya yanlışlıkla eliniz değip devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Bu yüzden telefonum ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra tarih ve saat kısmına giriş yapıp otomatik olarak ayarla seçeneğini seçin.


Telefon Wifi Bağlı Ama Çekmiyor Sorunu Çözümü:

Genellikle wi-fi ve Mobil veri açık olduğu zaman wi-fi'ye bağlanamıyor olabilirsiniz. Bunun sebebi Mobil veri ve wi-fi açık olduğu zaman arada oluşan parazit sebebiyle bağlanmayıp hata veriyor olabilir. Genellikle mobil veri ve wi-fi açık olduğu zaman ilk olarak wi-fi ağına bağlanır. Fakat bütün mü karmaşalar engellemek için ya mobil veri yada wi-fi'yi seçerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Yaşamış olduğunuz bur sorun hakkında diğer çözüm yolları şu şekildedir.


1. Çözüm:

Çoğu zaman kullanılması pek tercih edilmese de DNS değişim yapabilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak cihazınıza bağlı kablosuz ayarlarını giriş yapıp wifi simgesinin üzerine basılı tutun veya bilgisayardaysanız sağ tık yapın. Yaptıktan sonra gelişmiş sekmesine giriş yaptıktan sonra ip ayarlarına gidip yapabilirsiniz.


2. Çözüm:

Diğer bir çözüm yolu ise wi-fi'ye bağlanırken bu ağı unut deyip telefonu yeniden başlatın. Telefon tekrardan açıldıktan sonra wifi'nin şifresini girip sorunun çözülüp çözülmediğine bakabilirsiniz. deneyebilirsiniz.


3. Çözüm:

Son çözüm yöntemi ise modemi resetleyin ve 5-10 dakika boyunca kapalı tutun. Eğer bu şekilde düzelmezse alt yapımızda veya herhangi bir nokta sıkıntı olabileceğinden dolayı müşteri temsilcisini arayarak yardım alabilirsiniz. 


Bu yazımızda sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla para kazanma, eğitim ve sosyal medya içeriği için ana sayfaya giderek yazılarımıza bakabilirsiniz. gratis

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski