Telefon Hızlandırma Yöntemleri - Telefon Hızlandırma Ayarları 1

Telefon Hızlandırma Yöntemleri - Telefon Neden Yavaşlar

Yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bugün sizlere yavaşlamış olan telefonunuzu nasıl daha çok hızlandıracağınızı anlatacağım. Son yıllarda ortaya çıkan oyunların hafızası telefon hafızasını adından dolayı telefonda çok fazla kasmalar görülmektedir. Bugün sizlere telefonun hafızasını zorlayan oyunların yavaşlatmış olduğu telefonu nasıl hızlandıracağınızı tüm detayları ve püf noktaları ile anlatacağım. 


Telefon Neden Yavaşlar? 

Telefonumuzun yavaşlama sebebi ya çok eski bir telefondur veya telefonunuzun depolama alanı bitiyor olabilir. İndirmiş olduğunuz yüksek oyun ve uygulamalardan dolayı telefonumuzun hafızası dolabilir ve bu yüzden telefonlu yavaşlayıp kasabilir. Telefonunuz yavaşlayıp kastığı zaman oyun yavaş olduğun oyunlarda yavaşlamalar ve donmalar gözükebilir. Bunun yanında telefonunuz yeni ve hafızası varsa bile kasıp biliyorsa telefonunuz güncel olmayabilir. Telefonunuzun güncel olup olmadığına bakmak için link olarak ayarlar kısmına girip yazılım güncellemesi yazan yere giriş yapalım. Yazılım güncellemesi kız buna giriş yaptıktan sonra telefonunuzun güncel olup olmadığına buradan çok kolay bir şekilde bakabilirsiniz. 


Telefonunuzun yavaşlayıp kasmasının diğer bir sebebi ise çok fazla oyun ve uygulama indirmiş olabilirsiniz. Bunun yanında arka planda çalışan oyun ve uygulamalarınızda telefonunuzu kastırabilir.


Telefon Nasıl Hızlandırılır?

Telefonlu hızlandırmak için ilk olarak kullanmadığınız oyun ve uygulamaları telefonunuzdan silin. Uygulama oyunları telefondan sildikten sonra arka planda çalışan uygulamaları sürekli kapatmayı unutmayın. Çünkü arka planda çalışan uygulamalar telefonunuzu ciddi anlamda yoruyor ve yavaşlatmasında büyük etkisi bulunuyor. Şimdi sizlere telefonunuzu nasıl hızlandıracağınızı belirli yöntemler ile anlatalım. 


1-Ana Ekranı Temizleyin:

İlk yöntemimiz ekranınızı temiz tutmanızdır. Ana ekranınıza bulunan eklentiler telefonunu yavaşladığından dolayı kullanmadığınız ve işe yaramayan eklentileri telefonundan kaldırın. Çünkü ana sayfada bulunan uygulama ve oyunlar telefonunu yorup yavaşlatmasını sağlıyor.


2- Tarayıcıyı Temizleyin:

Kullanmış olduğunuz tarayıcının geçmişini temizleyerek de telefonunuzu hızlandırabilirsiniz. Yani kullanmış olduğunuz tarayıcının geçmişinde bulunan veya açık sekmelerde bulunan sayfaların telefonu da küçük de olsa belirli hafızasında bulunmakta. Yani tarayıcı geçmişini ve sekmeler kısmını hiç kapatmayan ve temizleyen bir kişinin telefonunu az da olsa yavaşlatabilir. Bu yüzden tarayıcı geçmişinizi ve kullanmadığınız açık olan sekmeleri temizleyin. 


3- Gizli Dosyaları Temizleme:

sizlere vereceğimiz son yöntem ise telefonunuzda gizli bir şekilde duran fotoğraf ve dosyalardır. Gizli şekilde duran fotoğraf ve dosyaların telefonunu da ciddi bir şekilde hafızasını zorlayıp telefonunuzu biraz da olsa yavaşlatıp kastırabiliyor.


Gizli olan dosyalara bakmak için ilk olarak dosyalar kısmına giriş yapalım. Dosyalar kısmına giriş yaptıktan sonra telefon hafızası diyip devam edelim. Ettikten sonra sağ üstte bulunan üst üste üç noktaya tıklayıp gizli sekmeleri aç diyin. Gizli sekmeleri açtıktan sonra mesela WhatsApp'a girerek silinmemiş pek çok fotoğraf ve dosyaya ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski