İnternetten Para Kazanma Yöntemleri - Yazı Yazarak Para Kazanma Yolları Nelerdir?

İnternetten Para Kazanma Yöntemi - Yazı Yazarak Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Bugün sizlere evinizden oturduğunuz yarın nasıl para kazanacağınızı tüm detayları ve püf noktaları ile anlatacağım. Bugün sizlere vereceğimiz yöntem tam olarak yazı yazarak para kazanma yöntemidir.

Çoğu kişinin her zaman merak ettiği ve aklında yazı yazarak nasıl para kazanırım tarzı sorularına sizler için bugün hem sade hem de açıklayıcı bir şekilde internetten nasıl para kazanırsınız onu anlatacağım. Bugün sizlere vereceğimiz yöntem web siteye yazı yazarak nasıl para kazanacağınızı anlatacağım.

Açacağınız web sitesinden ne kadar kazanırım? Web sitesinden ne zaman para kazanabilirim gibi sorulara önemli noktalar ve detayları ne kadar sizler için cevap vereceğim.

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Çoğu zaman çoğu kişinin araştırıp fakat bir türlü doğru veya net bir şekilde öğrenemediği web siteden yazı yazarak para kazanma yöntemini sizler için detayları ile vereceğim. İnternetten para kazanma yöntemlerinden birisi olan yazı yazmak için ilk olarak belirli bir içerik bulmanız gerekiyor.

Fakat mutlaka ama mutlaka bulacağınız ve yazacağınız içerik dikkat çekici ve araştırılan bir içerik olmasına özen gösterin. Çünkü araştırılmayan ve dikkat çekici olmayan bir içerik oluşturduğunuz zaman maalesef buradan para kazanmayı çok düşük bir ihtimaldir. Oluşturacağınız içeriği belirledikten sonra ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz web sitesine herhangi bir ücret ödemeden web sitesini nerede ve nasıl açarız sorularına cevap verelim. 

Arama moturu veya Google'a blogger yazıp genellikle ilk sırada çıkan blogger'in kendi web sitesine girelim. Blogger'ın kendi web sitesine girdikten sonra karşınıza gelen ekranda belirlemiş olduğunuz kategoriyi ve temayı seçebilirsiniz. Bu yöntemi ile ücretsiz bir şekilde web sitesini açabilirsiniz. Fakat web sitesi ücretsiz olsa da benim sizlere tavsiyem blogger altyapısı ile devam et günü ama içeriğinize uygun bir domain almanızdır. Alacağınız zaman yine Google aracılığı ile veya herhangi bir güvenilir siteden alabilirsiniz. Blogger size belirli bir alana da verse de sizin alacağınız domain daha çok işinize yarayabilir.

Web Siteden Ne Kadar Kazanılır? Web siteden Nasıl Para Kazanırım?

Açmış olduğunuz web sitesinden örnek verecek olursak mesela bir yemek sitesi açtınız diyelim. Açmış olduğunuz yemek fidesi eğer yiyecek ve içecek kategorisinde ve günlük yaklaşık 10.000 kişi sitenizi ziyaret ediyorsa aylık trafiğinin yaklaşık olarak 300.000 kişi civarında olacaktır. Aylık trafiğiniz bu şekilde olduğu zaman yıllık 18.353 dolar civarı bir gelir elde etmiş oluyorsunuz. Bu verdiğiniz rakamlar tamamen tahmini olmakla beraber yani gösterebilir. Aylık 18.350 dolarlık bir geliriniz olduğu zaman Türk lirasına çevirip 12'ye bölerek aylık kazancınızı tahmini olarak hesaplayabilirsiniz. 

Yukarıda sizlere vermiş olduğumuz tablo tamamı ile Google'ın reklam servisi olan Adsense'nin resmi sitesinden alınmıştır. Google Adsense yukarıda var diyor tablonun tahmini olduğundan dolayı değişkenlik gösteren şeylerden bazıları TBM be BGBG rakamlarına göre değişkenlik gösterebilir. 1000 gösterim başına gelir ve tıklanma başına maliyet yüksek olduğu zaman geliriniz daha çok artabilir. 

Şimdi sizlere Google Adsense'nin Kendi resmi web sayfalarında aylık trafiğe göre yıllık ne kadar bil gelir elde edeceğinizi sizleri 2 adet kategoride anlatacağım.

  • Bunlardan ilki eğitim kategorisi olacaktır. Eğitim kategorisinde aylık 50 bin kişi açmış olduğunuz web sitesini girdiği zaman tahmini olarak yıllık 2928 dolar gelir edebilirsiniz. 
  • Vereceğiniz ikinci örnek ise mesela açacağını web site alışveriş kategorisinde diyelim. Açmış olduğunuz alışveriş kategorisindeki web sitenize aylık 50.000 kişi sitenize girdiği zaman burada yaklaşık olarak 4626 dolar gelir elde edebilirsiniz. 

Yukarıda verdiğimiz 2 örnekte vermiş olduğumuz rakamlar tamamı ile tahmin olmakla beraber geliriniz daha düşük veya daha çok olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski