En Çok Kazanan 5 meslek - Türkiyede En Çok Kazanan Meslekler

En Çok Kazanan 5 meslek - Türkiye'de En Çok Kazanan Meslekler

Yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bugün sizlere Türkiye'de en çok kazandıran mesleklerin hangileri olduğunu sizin için araştırdık ve bulduk. Son yılların en çok kazandıran 5 mesleği size detayları ile anlatacağım. Bu makalemizde İnternetten Para kazanma haricinde yollar bulunmaktadır.


En Çok Kazandıran 5 Meslek:

Şimdi sizlere Türkiye'de en çok kazandıran 5 mesleğin hangileri olduğunu ve mesleklerin detayları şu şekilledir.


1-Avukatlar

Şüphesiz ki en çok kazandıran mesleklerden bir tanesi avukatlıktır. Avukat olmak için hukuk fakültesi mezunu olmanız gerekmektedir. Bunun yanında bir yıl staj yaptıktan sonra tamamı ile avukat olmaya hak kazanabilirsiniz. Avukat olduğunuz zaman kamu, özel veya isterseniz de kendi avukat büronuzu da açarak para kazanabilirsiniz.

Genellikle kamuda çalışan avukatlar 7000 Türk lirası civarında para alıyorlar. Fakat özel sektörde çalışan avukat olmak istiyorsanız 4 bin Türk lirası ile 70 bin Türk lirası arasında kazanç sağlayabilirsiniz. Tabii ki bu rakamlar sürekli değişebileceğinden dolayı tahminidir. Devlette çalışmak isterseniz ve mesleğe yeni başladığınız zaman 2021 yılında verilen ücret 6100 Türk lirası civarında ücret ödeniyor.


2- Doktorluk

Doktorluk yıllardır en çok kazandıran meslekler arasından bir tanesidir. Doktor olmak için tıp fakültesi mezunu olmanız gerekmektedir. Tıp fakültesi okurken yapmanız gereken stajı tamamladıktan sonra sizde doktor olabilirsiniz. Doktor olduğunuz zaman devlete 7 ile 10 bin Türk lirasıdır.

Özel sektörde çalışmak isterseniz yaklaşık olarak aylık en düşük 7.000 en fazla 10.000 Türk lirası ile50.000 Türk lirası arasında değişmektedir. Fakat vermiş olduğumuz bu rakamlar sadece tahmini olmakla beraber  kendinizi geliştirdiğiniz zaman alacağını para artacaktır.


3-IT yöneticiliği

IT yöneticiliği dünyada en çok kazanan mesleklerden bir tanesidir. İT bölümü çeşitli şirketlerde telekominasyon, bilgisayar, elektronik teknolojileri gibi çeşitli bölümlerde çalışabilme imkanı sunuyor. Bilgisayar mühendisliği, Yönetim bilişim sistemleri ve yazılım mühendisliği gibi bölümlerden mezun olduğunuz zaman yüksek miktarlarda maaş alıp para kazanabilirsiniz.

Örnek verecek olursak İngiltere'de IT uzmanları 80 bin pound kazanırken Amerika Birleşik Devletlinde ise yaklaşık olarak 140 bin dolar civarında para kazanıyorlar. IT uzman maaş fiyatları bilgi teknolojileri müdür yardımcısı olduğunuz zaman en düşük 9.890 TL ile 14.90 TL arasında değişmektedir. Fakat bu rakamlar sadece tahmini olmakla beraber kendi başarınızı ve çalıştığın yere göre değişkenlik gösterecektir. 


4- Yazılım Mühendisliği

Yazılım mühendisleri son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile beraber önemi de artmaya başladı. Yazılım mühendisleri çoğu kişinin olmak istediği fakat ciddi anlamda emek isteyen bir bölüm olduğundan dolayı almış oldukları maaşlar kendi becerilerine göre artık aranmaktadır.

Bazı yazılımcılar 70 bin Türk lirası ile 100 bin Türk lirası arasında para kazanabiliyorlar. Fakat bu rakamlar kişinin kendi bilgi ve becerilerine göre değişkenlik göstermektedir. Yazılım mühendisi olduğunuz zaman hem teknolojiye uyum sağlayabilecek hem de para kazanabilme imkanı sunuyor.


5- Diyetisyenler

Son yıllarda korona virüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan insanlardan bazıları kilo aldıktan sonra diyetisyene başvuruyor. Beslenme ve diyetetik bölümü mezunu olduğunuz zaman devlet, özel veya kendi işyeriniz açma imkanı bulunuyor. Mesleğe yeni başladığını zaman en düşük 4500 Türk lirası almaktasınız. Bunun yanında diyetisyenlik kendi çalışma yılınıza ve becerinize göre alacağınız maaş değişmektedir.

Fakat unutmayın ki diyetisyenlik çok kolay bir meslek olmamasının yanında belirli bir düzeyde bilginiz olmanız gerekmektedir. Çünkü insanlara belirli programlar yazıp yardımcı olup gelir elde etmek istediğiniz zaman yanlış bilgiler vermemeniz gerekmektedir.


Bu yazımızda sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla sosyal medya, para kazanma içeriği için Ana sayfaya giderek yazılarımıza bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski